Om å bruke bilder på nett

Om å bruke bilder på nett

Et godt bilde og spennende titler avgjørende for om leserne klikker seg videre og leser hele saken din på nettet.

Når du jobber med saker til hjemmesiden din trenger du gjerne et bilde eller to for å løfte saken og gjøre opplevelsen for leserne bedre. Bilder sier ofte mer enn ord og et riktig bilde vekker nysgjerrighet.

Har du ikke bildene selv, finnes det mange gode bildebaser på nettet hvor du kan hente bilder. Vær imidlertid oppmerksom på at bildene du finner ikke alltid er «fritt vilt».

Du kan fort få ei stor regning dersom du har brukt et bilde kommersielt og ikke avklart dette med fotograf eller rettighetshaver.

Har du leste denne? 10 tips til hvordan man tar gode bilder med smarttelefonen til bedriften

Gratis bildebaser

Nedenfor finner du lenker til noen av bildebasene jeg selv bruker – og som er helt gratis. Husk bare å kreditere fotografen dersom det er et krav. Bildebasen til Unsplash.com er min klare favoritt.

Gode bildebaser vi bruker her på Guru Utvikling:

Unsplash.com

Pixabay.com/no/

Google bilder

Her har jeg brukt «hus» som søkeord. Bruk den avanserte søkefunksjonen og markere for at du leter etter bilder som er tillatt gjengitt i andre sammenheng.Trykk på verktøy. Da vil du få opp en menylinje til. Her trykker du på Bruksrettigheter. Og velger du da merket for gjenbruk, med  endringer, ja da vil du mest sannsynlig finne de bildene som du kan brukes. Men husk likevel å lese grundig om kilde må oppgis osv.

Huskeregler for bruk av bilder på nett

 

www.flickr.com

Her har jeg søkt på «natur» og får opp hundrevis av tilgjengelige naturbilder. På samme måte som hos Google Images bruker du den avanserte søkefunksjonen og markerer for at du leter etter bilder som er tillatt gjengitt i andre sammenheng.

Skjermdump fra bildebase Flickr

 

FreeDigitalPhotos.net

Finner du det perfekte bilde å bruke på din internettsak på FreeDigitalPhotos.net trenger du kun en henvisning til selve nettstedet for å bruke bildet gratis. Ønsker du større versjoner av bilder, må du betale.

God bildejakt 🙂

Ønsker du egne foto? Kontakt oss for fotooppdrag!

 

Motta nyhetsbrev fra oss

Related Articles

Nyhetsbrev fra Guru Digital
Meld deg på

INTERESSERT I GODE TIPS OM DIGITAL SYNLIGHET?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter rett i din e-postleser
close-link