Den berømte kaffekoppen

Bildet viser Rune og Robert på kjøkkenet med en kaffekopp hver

En gang tidlig på høstparten 2014 inviterte Rune Skasberg hjem til Robert Bekkesletten for å få tips og råd om hva man kunne gjøre med en temmelig nystartet bedrift. Noen måneder senere var de medeiere og kolleger, og kaffekoppen skulle etter hvert bli berømt.

-Det var på den måten jeg ble med i Guru Utvikling AS. Rune visste at jeg hadde mitt eget konsulentfirma, og at jeg hadde mye erfaring med salg. Han lurte på om jeg kunne bidra med noen innspill, og det kunne jeg jo. Jeg husker at det kaffekopp-møtet var både trivelig og konstruktivt, smiler Robert Bekkesletten.

Trengte gode råd fra en dyktig kar

Rune Skasberg hadde nettopp sagt opp jobben i Grue Sparebank for å satse for fullt på det temmelig nystartede Guru Utvikling AS. Robert Bekkesletten bodde bare noen hundre meter lenger nord i Grøsetgrenda utenfor Kirkenær der de begge hadde slått seg ned for bare noen få år siden. De hadde vært på «nabovisitt» hos hverandre, og Rune visste at Robert hadde en imponerende historie som selger og salgssjef i diverse sammenhenger. Han visste også at sambygdingen hadde gjort det bra med sin relativt ferske konsulentvirksomhet.

-Jeg trengte gode råd fra en dyktig kar. Jeg hadde lyst til å lære, dele en kaffekopp og kanskje få noen gode tips, smiler Rune Skasberg.

-Jeg husker tipset jeg ga deg, nikker Robert Bekkesletten.

-Det var at du måtte skaffe deg flere ben å stå på, og at du måtte ta hensyn til den største knapphetsfaktoren; tiden din.

Du tenker det samme som meg-øyeblikk

Under den andre kaffekoppen noen uker senere ble det mer retning på samtalen. De hadde begge et ønske om å skape lokalene arbeidsplasser og en idé om at det lokale næringslivet kunne trenge hjelp til salgsarbeid, back-office og slike ting.

-Det var et sånt OK, du tenker det samme som meg øyeblikk, ler Robert Bekkesletten.

-Robert og jeg er ganske forskjellige, men vi deler de samme målene, visjonene og kjerneverdiene. Vi har begge et ønske om å hjelpe til der vi har muligheten til det, å være tydelige, troverdige, ærlige og tilstedeværende, og å skape lønnsomhet over tid. Det samme verdigrunnlaget som du finner igjen i Guru Utvikling AS i dag, sier Rune Skasberg.

Ja, dette vil jeg være med på

For Robert Bekkesletten var det som et hvilket som helst annet oppdrag da Rune Skasberg noen dager senere forteller inngående om Guru Utvikling AS og hvilke tanker han har om fremtiden. Om han kunne tenke seg å fasilitere en ringeøkt for å øke salget av nettsider?

-Det kunne jeg jo. Jeg hadde allerede fått en del jobbtilbud etter at jeg startet for meg selv i 2012 og en del forespørsler av typen «kunne du tenke deg». Det var til og med noen som forsøkte å headhunte meg, ler Robert Bekkesletten, som hadde takket nei til alt sammen.

Men det var noe annet med Rune Skasberg og tankene hans om å få til noe lokalt.

-Jeg likte tankene hans, og fant ut at vi hadde veldig mye til felles.

Kona til Robert var til stede under kaffekoppmøtet da Rune Skasberg la fram en plan og struktur på hvordan de kunne gå videre sammen.

-Jeg tenkte frem og tilbake over helgen før jeg bestemte meg. Det hadde vært så moro å få til noe her i distriktet. Jo, dette ville jeg være med på.

Det var selvsagt ikke snakk om å ta ut noen lønn den første tiden. Det var de inneforstått med, det er en nærmest obligatorisk del av gründertilværelsen. Men de trengte en ansatt, en kontorplass og fremfor alt trengte de flere ben å stå på. De fikk alt sammen omtrent samtidig.

-Vi skylder en stor takk til Asbjørn Holmen i Grue næringspark. Han var en særdeles viktig støttespiller for oss i den første tiden. Han skaffet oss kontorlokaler, og han sørget også for at vi fikk det første salgshjelpoppdraget vårt. Vi hadde nemlig bestemt oss for at salgshjelp måtte være det neste benet å stå på. Vi ble engasjert til å selge VIP-billetter til Rally Sweden-arrangementet her på Kirkenær, og det gjorde vi så bra t vi ble reengasjert året etter. Et annet salgshjelpoppdrag var å ringe alle brannmesterne i landet på vegne av en større leverandør. Det var et morsomt oppdrag, smiler Robert Bekkesletten.

Et godt navn

Det store gjennombruddet nærmet seg raskt for de to grûnderne, og ble nærmest tvunget fram av behovet for mer stabilitet og forutsigbarhet.

-Vi fikk oppdrag, klarte å selge, og så stoppet det opp. Det var utrolig slitsomt, og en dag kom Rune og sa vi ikke kunne fortsette å holde på sånn. Vi måtte finne på noe som ga faste inntekter. Vi måtte finne en struktur som er mer forutsigbar og som kunne bygge portefølje, forteller Robert Bekkesletten.

-Kanskje det ikke bare var salgskraft som næringslivet trengte. Kunne vi kanskje tilby markedsføringsbistand?

Høsten 2016 ble Guru Digital lansert, og siden har alle pilene pekt oppover.

-Vi hadde kick-off på danskebåten. Jeg husker det ganske godt, for vi hadde navnekonkurranse på hva den nye løsningen skulle hete. Det var Rune som foreslo Guru Digital, og siden det var det eneste forslaget, så ble det vedtatt. Det er et godt navn, synes jeg, ler Robert Bekkesletten.

Flere innlegg

Bildet viser Irene, Damian og Tomasz som har blitt nye partnere i Guru Utvikling

Tre nye partnere

-Kjempehyggelig, og veldig overraskende. Det sa leder for leveranseteamet Irene

Ta kontakt med oss

bildet viser en ansatt

Rune Skasberg

Daglig leder

bildet viser en ansatt

Irene M. Skoglund

Leder leveranse