Den nye markedskonsulenten Håvard Hjelle

Håvard Hjelle

– Dette er drømmejobben for meg. Definitivt. Guru Utvikling er det helt riktige stedet å være. Jeg trives aldeles perfekt, og håper jeg får bli her i mange, mange år.

Det sier den nyansatte markedskonsulenten på Oslo-kontoret til Guru Utvikling AS, Håvard Hjelle, som hadde sin første arbeidsdag rett etter nyttår, og som ikke kan få fullrost sin nye arbeidsgiver.

– De har tatt imot meg med åpne armer, og støttet meg hele veien. Alle tar vare på og backer hverandre her. Det føles som jeg har blitt del av en liten familie. De har lagt alt til rette for at jeg kan fokusere på det jeg skal gjøre. Utviklingen min som ansatt er det de ønsker å se. Jeg har vært avslappet og komfortabel selv før første arbeidsdag, og de følelsene ble bare forsterket etter at jeg begynte i jobben. Jeg kan si at jeg ikke kjenner på noen prestasjonsangst, sier Håvard Hjelle.

Bygdegutt fra Asker

Håvard er født og oppvokst i Asker, tettstedet som fremdeles omtales som en «bygd», til tross for at det bor adskillig ti-tusener av mennesker i den nye storkommunen. Han betegner seg derfor som «bygdegutt», og mener hjemstedet er nettopp det. Hjem.

– Jeg har aldri følt noen tiltrekning mot Oslo. Det er ikke byen for meg. Asker har sjøen og marka, et flott utvalg av fritidsaktiviteter og forhold for en god og trygg oppvekst. En riktig balanse og alt man trenger, rett og slett.

Etter flere år bosatt i Bergen, det han alltid vil se på som sitt andre hjem, med studier og deltidsjobber om hverandre, er han tilbake i barndomshjemmet. Av helsemessige årsaker som gjorde det til et naturlig valg for akkurat disse årene av livet.

Nå har han, som han selv konkluderer med, vært tilbake til normalen og frisk «som en fisk» etter en tyngre periode på et par år. Han tenker å flytte for seg selv igjen om ikke så altfor lenge, men ser vest- og sørover. Fortsatt med behagelig pendleravstand til kontorene på Sandaker i hovedstaden. Og ikke minst hyggeligere bopriser.

– Til å være ei bygd er det temmelig stive boligpriser her. Noe må gjøres for å forandre på det. Men jeg har et ønske om å flytte tilbake hit. Det er Asker som er hjemme for meg. Det er selvsagt.

Glad i å skrive

Det bor åpenbart en solid forfatterspire i Håvard. Han forteller at hodet hans allerede har flere handlinger og et stort persongalleri på lur, og selv om det foreløpig ikke er blitt noen ferdige manus, dukker bilder og ideer stadig opp i tankene til den skriveglade mannen. En egenskap han liker å tro spilte en rolle da han ble ansatt i Guru, og ikke minst en del av han kan få uttrykt og brukt til fulle for å lykkes i jobben.

– Jeg har alltid vært veldig glad i å skrive. Det kreative er en stor, stor del av hvem jeg er som person. Jeg stortrives når jeg kan drive med ideutvikling, ved hjelp av inspirasjon fra alle kanter. Det er ikke en spesifikk sjanger som ideene går i retning av. Det kan være alt fra storslått fantasi til de mest jordnære fortellingene. Jeg er svak for mørk humor, så kanskje det kan bli en historie i en av disse sjangrene etter hvert.

Han har fått utløp for skriveinteressen også gjennom år som aktiv blogger og frilansjournalist om Formel 1 for Parc Fermé, en nettavis om motorsport. Høsten 2019 fikk han også sin første og eneste erfaring som kommentator for Viasport, ved siden av en av Norges motorsport-guruer, Henning Isdal.

– En stor og fantastisk opplevelse. Surrealistisk. Men, som i jobben hos Guru fra dag en, kjente jeg ikke på noen nervøsitet eller prestasjonsangst i forkant. Jeg hadde et avslappet forhold til situasjonen hele veien. På grunn av hvordan de siste årene har vært for meg, har jeg blitt denne type person.

– Når jeg først får dilla på noe, så får jeg skikkelig dilla, sier Håvard, som nå ser frem til å også bruke sine kreative evner og skrivetalentet til å hjelpe kundene sine med produksjon av gode historier og levende innhold.

– Jeg får stor glede av å hjelpe andre opp og fram. Og så er jeg en stor tullebukk som elsker å få folk til å le. En av de aller viktigste verdiene i livet mitt.

Sportsidiot

Selv om Formel 1-interessen er av relativt ny dato, har sport, lek og aktivitet vært den store lidenskapen til Håvard Hjelle så lenge han kan huske. Det er ingen blygsel når han entusiastisk

bruker ordet «sportsidiot» for å beskrive seg selv.

– Det var fotball og langrenn gjennom oppveksten. Nå er det løping og egentrening, men ikke minst golf som gjelder på fritiden. Dessuten er det blitt et samlingspunkt og briljant måte å samle og kunne bruke kvalitetstid med mine nærmeste kamerater, og ikke minst min far. En enorm verdi og glede for meg. Familien og venner er det desidert viktigste i livet mitt.

På fritiden har han vært ivrig tilhenger og fan av både ishockey, sykling, golf, fotball og Formel 1 i lang tid.

Det er selveste manager for favorittklubben, Ole Gunnar Solskjær, som har skylda for at han er blitt svoren tilhenger av Manchester United. Han fikk i 2008 oppleve testimonialen (avskjedskampen og hyllesten) til spisslegenden i 2008 sammen med sin far.

– En av de beste opplevelsene og øyeblikkene jeg har hatt. Og å kunne få være til stede på Old Trafford og dele det øyeblikket med min far var helt fantastisk.

– Favoritt-ishockeylag?  New York Rangers. Og lokale Frisk/Asker, regjerende norgesmester. Så klart!

Timingen må stemme

Håvard Hjelle deler i disse dager skjebne med stort sett alle i arbeidslivet i hovedstads-området. Han sitter på hjemmekontor. Han tar ingen sjanser med koronaen. Også på vegne av foreldrene.
Han har ingen problemer eller vanskeligheter med å holde kontakt og kommunikasjon med kollegene for å prestere i og gjennomføre arbeidsdagene. Han prater med sin nærmeste sjef, Steffen, leder av Oslo-avdelingen hver dag. Han hevder at det faller naturlig for han å prate med potensielt nye kunder i videomøter, men at det er viktig å legge innsats inn i dem.

– Jeg får inntrykk av at egentlig alle skjønner hva vi sier og presenterer for dem, og at de er åpne for å lytte til oss og hva vi kan tilby dem. De fleste er veldig imøtekommende, og selv om en del ikke overraskende er litt avventende når det gjelder en avgjørelse, og er mest opptatt av å få et kjapt innblikk i hva vi driver med, er det også en del som er veldig konkrete på behovet sitt. Det er timingen som må stemme. Av og til treffer vi. Og da blir det jo åpenbart en god prosess sammen med hyggelig personer vi møter på.

Videomøte
Med hjemmekontor blir det mange videomøter for Håvard. Her i samtale med sin leder, Steffen.

Har det bra på hjemmekontoret

Håvard Hjelle har de siste årene funnet ut at han ønsker å ta det meste i livet som det kommer. Han har det ikke travelt. Han stresser ikke med dagene, og har det veldig bra på hjemmekontoret. Han tar koronapandemien på alvor, og er opptatt av å sende tankene sine til andre.

– Det er mange som har det mye verre enn meg i disse tider.

Han håper golfsesongen vil kunne gjennomføres slik den gjorde i fjor: Tilgjengelig og tilnærmet normal. Men først og fremst håper han at det går mot lysere tider, spesielt for alle som sliter psykisk, og for folkehelsen generelt.

– Så lenge alle viser hensyn til andre, respekterer reglene, og ikke blir egoistiske. Det er avgjørende.
Han står ikke og tripper på dørstokken etter å reise ut i verden igjen, men han gleder seg til å kunne dra på fotballtur til London igjen.

– Jeg har to kamerater i Bergen, en Arsenal-fan og en Swansea-fan. Vi var på Emirates (hjemmebanen til Arsenal) da Swansea banket Arsenal 2 – 1 for noen år siden. Den stemningen glemmer jeg aldri. På setene ved siden av meg var den polariserende. For å si det mildt.

Flere innlegg

Ta kontakt med oss

bildet viser en ansatt

Rune Skasberg

Daglig leder

bildet viser en ansatt

Irene M. Skoglund

Leder leveranse