Den som intet skriver – intet vinner

Robert og presse
Rollelisten er enkel:
  • Sosiale medier er Utstillingsvinduet.
  • Søkemotorer er Jungeltelegrafen
  • Egne nettsider heter Redaktøren.
Handlingen utspiller seg på en øde øy i de gode intensjoners landskap.
Bilde av redaktør
Redaktøren
Slik er historien: Det var for ikke så lenge siden i en helt vanlig norsk småby. Byen var såpass liten at Jan Tore Sanner hadde planer om å slå den sammen med nabokommunene. Men det ble jo ikke noe av, da lokaldemokratiet sa nei lenge før Jan Tore rakk å komme på besøk. Utstillingsvinduet sto nå bare der, slik det hadde gjort i flere år nå. Sist det var tørket støv av henne kunne ikke Utstillingsvinduet huske. Det var noe annet den gangen hun ble tatt i bruk i 2014. Da kom alle de ansatte og sa at dette ville bli det beste vinduet – ever! Men lite hadde skjedd siden 2016, da en sommervikar vimset rundt med vaskebøtta og la inn noen produkter i vinduet.
Bilde av utstillingsvindu
Utstillingsvinduet
– Jasså, sa Jungeltelegrafen, det har ikke skjedd så mye hos deg heller ser jeg. – Nei, sa Utstillingsvinduet, det virker som at ingen har tid lenger. Selv om alle går forbi her. Sist IPSOS MMI var innom sa de at 98 prosent går i denne gata hver dag! – Men du ser nå litt tufs ut du også Jungeltelegraf. Er det lite å fortelle om? – Det er paradokset, sa Jungeltelegrafen, det er ingen som tar seg tid til å fortelle meg noe som helst! Selv om jeg jo ser at endringsledelse, innovasjon, digitalisering, arbeidsplasser, nye kollegaer og nye produkter kommer løpende inn dørene hele tiden.
Bilde av jungeltelegrafen
Jungeltelegrafen
Redaktøren hadde stått i en krok og overhørt samtalen. – Beklager å måtte avbryte, sa han, men det er jo jeg som har mistet min pidestall. Før var jeg aktet og æret. Det var jeg som definerte nyhetene. I går greide jeg ikke engang å lese min egen avis, sa han med gråtende stemme. – Trøsten er at det er det ingen andre som gjør heller, sa Jungeltelegrafen med latteren dårlig kamuflert. – Det er jo tragisk, sa Utstillingsvinduet, at vi som er gode, gamle redskaper for business bare støver ned fordi folk ikke forstår at vi har blitt digitale. Og at vi har blitt allemannseie. – Da vi var fysiske attributter, ja da skulle vi pusses og tørkes støv av, og snakkes med for at kundene kanskje skulle huske på å kjøpe. Men nå som vi er 100 ganger så effektive, nei, nå er det liksom ikke så nøye lenger. – Ja, før så var jeg liksom overalt, sa Jungeltelegrafen, da jeg holdt til på butikkhjørnet til Hr. Olsen og kaffen til Baker’n.  Men nå som jeg faktisk har blitt trofast hos min eier, nei, nå blir jeg neglisjert. – Vi må lage en hæsjtægg sa Jungeltelegrafen. – Du mener emneknagg, sa Utstillingsvindet. – Hva om vi lager #backtotheroots, sa Utstillingsvinduet. – Alt for internasjonalt, sa Redaktøren. – Hva med #vikanhjelpe, spurte Utstillingsvinduet. – Ja, vi kan jo hjelpe bedriftseieren med å få flere inn i butikken. Slik gikk det til at Jungeltelgrafen og Redaktøren tok ansvaret for at nyhetsstrømmen fløyt dagligMens Utstillingsvinduet ble vasket, pusset, og sto og skinte alle sine dager. Det er helt sant! Epilog: Ikke la de gode, velprøvde og effektive verktøyene ligge, selv om de nå er digitale. I min hverdag som rådgiver ser jeg alt for mange som ikke tør å forsøke engang. Så ikke gi opp, selv om du kanskje ikke blir verdensmester. Den som intet skriver, intet vinner!
Robert Bekkesletten

Robert Bekkesletten

Robert er salgsleder og partner i Guru Utvikling. Gjennom over 20 år i salg og mediebransjen har han dannet seg et godt bilde av hva som fungerer i dagens digitale verden.

Flere innlegg

Ta kontakt med oss

bildet viser en ansatt

Irene M. Skoglund

Leder leveranse