-Det handler om å tørre!

Robert Bekkesletten

Han er sjeldnere på scenen nå enn han var for noen år siden, men Robert Bekkesletten har fremdeles evnen til å begeistre en forsamling. Slik han gjorde da han trollbandt en håndfull lydhøre gründere på Skaslien gjestegård på Kirkenær en kveld i begynnelsen av februar. Tema: Hvordan selge til de som ikke vil bli solgt til.

 – Det er jo det med sirkushesten og sagmuggen, ler den svært erfarne ringreven, som har en innholdsrik og omfattende karriere bak seg både som selger og foredragsholder.

– Det er alltid godt å føle at en eier kurssalen.

 

Det handler om å tørre

Robert Bekkesletten liker å bruke seg selv og sine egne erfaringer når han skal avsløre «tricks of the trade» for sine tilhørere. Han mener det er nok å ta av. Både på godt og vondt, som han sier.

– Det er det som er så fint med å gå på trynet. Det er så fantastisk deilig å reise seg igjen, sa han til gründerforsamlingen, og understreket at det først og fremst handler om å tørre.

– Du går ikke på trynet hvis du ikke våger.  Men da har du heller ingen mulighet til å lykkes. Du må tørre, det er det viktigste. Så må du tørre å gjøre ting annerledes. Og så må du tørre å gå utenfor komfortsonen din, å gjøre ting på en måte som du kanskje ikke er helt komfortabel med.

 

Ingen vits å gå rundt grøten

Robert Bekkesletten har en nokså uformell og lite ortodoks måte å legge frem budskapet sitt på. For eksempel hopper han gjerne til konklusjonen med en gang.

– Det er ingen vits å gå rundt grøten, en kan like gjerne hoppe i det først som sist. Det handler om å snu det på hodet. Spørsmålet er ikke hvordan du skal bli kvitt de 240 skoparene som har ligget på lageret altfor lenge. Spørsmålet er hvorfor folk skal kjøpe akkurat dem av akkurat deg akkurat nå. Konklusjonen er enkel. Det handler om å snu fokus. Ikke tenk på hvordan du skal få solgt disse skoene, men prøv heller å finne ut hva, hvordan og hvorfor kunden skal kjøpe av nettopp deg, oppfordret Robert Bekkesletten.

 

Selger spader, ikke graveredskap

Det går fort i svingene når Robert Bekkesletten holder foredrag, og det meste skjer uten manus. Det er en solid dose humor, også. Som når han forteller om hvordan han hoppet ut i en gründertilværelse for noen år siden, og aldri har sett seg tilbake siden.

– Det er ikke pengene i seg selv som er motiverende. Det er alt vi har fått til. Spesielt dette, sa han og viste frem en plansje med alle medarbeiderne i Guru Utvikling AS.

– De gode resultatene har vi oppnådd i fellesskap, og det er jeg skikkelig stolt av, sa Bekkesletten, som mener at tydelighet og ærlighet er noen av de viktigste betingelsene for å lykkes.

– Selger vi en spade, så kaller vi det en spade, ikke et graveredskap.

Våre siste saker

Flere innlegg

Ta kontakt med oss

bildet viser en ansatt

Rune Skasberg

Daglig leder

bildet viser en ansatt

Irene M. Skoglund

Leder leveranse