Dette er grunnene til at du trenger et SSL-sertifikat

bildet viser et stockbilde

Et SSL-sertifikat holder deg og dine kunders informasjon sikker, samtidig som det forteller søkemotorer at du er en seriøs aktør. Dermed bidrar dette til å holde dine kunder trygge og hjelper din digitale markedsføring. 

I dag er det svært enkelt å sette opp en nettbutikk og den moderne forbrukeren blir (naturlig nok) stadig mer skeptisk til nettsteder som spør om deres personlige informasjon, som eksempelvis betalingsinformasjon. Så hvordan får du kundene til å stole på deg? Svaret er et såkalt SSL-sertifikat. Dette sertifiserer at du på en trygg måte kan behandle kunden sin betalingsinformasjon og personlige informasjon.

Et SSL-sertifikat sørger for at nettstedet krypterer dataen som går fra avsender til mottaker og passer dermed på at ingen uvedkomne har mulighet til å få tak i informasjonen på veien. Dette er viktig fordi kundens informasjon sendes en lang vei gjennom det store, vide internett før det når mottakerserveren.  SSL-sertifikatet er representert ved et skilt i adresselinjen på nettstedet ditt og dermed vet kundene dine at de kan være sikre på at dette er en trygg side å bruke og kjøpe produkter eller tjenester fra, og at deres informasjon er i trygge hender.

Om du ikke har et SSL-sertifikat vil de fleste nettlesere vise dette tydelig til de besøkende. I Google Chrome vil det eksempelvis stå «Not secure» ved siden av din nettadresse. Det gir ikke akkurat dine besøkende tillit til deg og vitner om lite seriøsitet fra din side.

SSL påvirker også SEO

Om du ønsker å selge dine produkter eller tjenester på nettet er Google og andre søkemotorer internetts portvoktere. Om potensielle kunder søker på noe relatert til det du selger, så ønsker du å være rangert høyest mulig blant søkeresultatene slik at forbrukeren trykker seg inn på nettopp din nettside.

Søkemotoroptimalisering er svært viktig i moderne digital markedsføring og det er hard kamp om de øverste søkerangeringene på de fleste søkeord. Google ønsker å sende sine brukere videre til den siden som er tryggest og mest relevant i sammenheng med det brukeren søkte på. Dermed er det naturlig at også et SSL-sertifikat spiller en rolle hva angår søkemotoroptimalisering.

Om du har et slikt sertifikat viser du både kunden og søkemotoren at du driver en trygg nettside hvor man med god samvittighet kan legge inn sin betalingsinformasjon og personlige informasjon. Dermed vil du naturligvis rangere høyere på søkemotorer om du har et slikt sertifikat. Om du ikke har dette, så vil Google rangere deg lavere og du vil få dårligere synlighet blant potensielle kunder som søker på ting relatert til dine produkter og tjenester. Dermed vil et SSL-sertifikat alltid være et viktig ledd i en helhetlig og suksessfull SEO-strategi.

SSL-sertifikat gjør nettstedet tryggere og optimalisert

Ikke se på det å ordne et SSL-sertifikat som noe ekstra du må «fikse», se heller på det som en naturlig del av det å drive forretninger på nettet. Den moderne forbrukeren forventer at deres opplysninger blir behandlet på en god måte. Om du ikke ønsker at din eller dine kunders informasjon skal havne på avveie er det essensielt at du sørger for at dataen blir kryptert og sendt til rett mottaker, gjennom nettopp et SSL-sertifikat.

Med tanke på hvor mange konkurrenter det finnes der ute som forsøker å selge sine produkter og tjenester på nettet, er det stadig viktigere å øke sin synlighet i søkemotorer på Google. Dermed er det alltid lurt å ha SEO i bakhodet i alt du gjør med din nettbutikk eller nettside. Om du ønsker at forbrukere skal finne akkurat din nettside i mylderet av alle andre sider på nettet, så er søkeoptimalisering viktig.

Et SSL-sertifikat vil indikere til søkemotorene at din side er trygg å bruke og at all data blir behandlet på korrekt måte. Dermed vil du rangere høyere om du har et slikt sertifikat. Det er faktisk svært lite trolig at du vil kunne konkurrere på nett uten et slikt sertifikat, siden søkemotorene automatisk vil begrave deg langt ned i søkeresultatene.

Kort fortalt: En god og trygg nettside har alltid et SSL-sertifikat!

 

Usikker på om din nettside er trygg?

Flere innlegg

Ta kontakt med oss

bildet viser en ansatt

Rune Skasberg

Daglig leder

bildet viser en ansatt

Irene M. Skoglund

Leder leveranse