Fra kjøkkenbordprosjekt til gasellebedrift

bildet viser to ansatte

Det er mange nettsteder, SOME-kampanjer og innholdsleveranser siden Guru Utvikling AS holdt til på kjøkkenbordet til familien Skasberg på Namnå. En del våkenetter og bekymringer, også, men flest oppturer og glade dager.  Rune Skasberg er glad han valgte som han gjorde den februardagen for 10 år siden.

-Jeg visste at det ville bli tøft, men jeg er stolt av det vi har fått til. Det at en må bygge stein på stein er definitivt riktig. Det er nesten som å bygge et hus, det koster mer og tar lenger tid enn du hadde regnet med på forhånd. Men, og det vet alle som har bygget et hus, når det omsider er innflyttingsklart, er det verdt det og vel så det, smiler Rune Skasberg.

Presset seg på

Rune Skasberg er en av de som har mange jern i ilden, og som trives med det. Ulempen er at det ikke alltid er lett å huske eksakt hva som skjedde for ti år siden. Hvorfor han fylte ut papirene akkurat den dagen, eller når på døgnet det var, er uklart. Det spiller ikke så stor rolle, heller, det var vel helst den dagen han hadde tid.  Datoen var uansett 18. februar 2013. Det står nemlig i registeret. Det var den dagen Guru Utvikling AS så dagens lys.

-Du kan gjerne si at det presset seg på mer og mer. Jeg hadde tenkt på dette en god stund, og da snakker vi år, om forskjellige idéer og prosjektmuligheter som kanskje kunne ha noe for seg. Det er ting i livet du bare må prøve. Dette var en slik. Hvis ikke kommer du bare til å angre på at du ikke tok sjansen, sier Rune Skasberg, som forteller at det er mange som har stusset over bedriftsnavnet opp gjennom årene.

-Det var det navnet vi klarte å komme opp med der og da. Kona mi heter Gunhild og jeg heter Rune, så da ble det Guru. Det har ingenting med østlige religioner å gjøre, smiler Guru-sjefen.

Mange likhetstrekk mellom fotball og næringsliv

Egentlig skulle det bare være et sideprosjekt. Den store planen var å jobbe som konsulent. Det var nemlig nok av oppdrag i investeringsbransjen for en som er god på økonomi og tall, og som i tillegg har jobbet mange år i finansnæringen. Det var gode dager, alt gikk bra, men det var et savn som gjorde mer og mer ut av seg for den gamle fotballspilleren, lagkapteinen og treneren. Det var det å måtte feire sine seire alene.

-Det er mye mer morsomt å feire sammen med noen. Det er mange likhetstrekk mellom å være fotballtrener og bedriftsleder. Oppgaven er å sette sammen et team av folk med ulik kompetanse, og at laget skal prestere best mulig. Du synes det er gøy å gå ut på fotballbanen når du er god. Slik er det i næringslivet også.

Folkene er det viktigste

Det var egentlig nettsider Guru Utvikling AS skulle drive med.  Rune Skasberg mente det var mye dyrt og dårlig på den tiden, og hadde planer om å levere kvalitet til overkommelige priser til små og mellomstore bedrifter i området.  Som han sier: «Den digitale verden har kommet for å bli. Den blir faktisk mer digital for hver dag som går.»

Guru Utvikling AS har blitt enda større og mer omfattende enn gründeren hadde sett for seg for seg for 10 år siden.

-Det har vært mange milepæler som du blir glad av å tenke tilbake på. Jeg husker godt de første lønningene som Robert (Bekkesletten) og jeg tok ut da vi skjønte at det kanskje kunne gå an å leve av dette prosjektet med tid og stunder, sier Rune Skasberg, som understreker at det folkene som er det aller viktigste.

-Det er alle som har bidratt til at vi har fått til det vi har gjort. Alle som har trodd på oss. Kunder, samarbeidspartnere, kollegene våre. Uten dem hadde vi ikke vært der vi er i dag.

Flere innlegg

Bildet viser Irene, Damian og Tomasz som har blitt nye partnere i Guru Utvikling

Tre nye partnere

-Kjempehyggelig, og veldig overraskende. Det sa leder for leveranseteamet Irene

Ta kontakt med oss

bildet viser en ansatt

Rune Skasberg

Daglig leder

bildet viser en ansatt

Irene M. Skoglund

Leder leveranse