Frokostseminar om bærekraft

Bildet viser Robert Bekkesletten og Mette Fossum


Hvordan møte de stadig økende kravene til bærekraftrapportering og hvordan kommuniserer man til omverdenen de tiltakene man iverksetter? Det er spørsmålene som Mette Fossum fra Sustainability AS og Robert Bekkesletten fra Guru Utvikling AS inviterer til frokostseminar på Kongsvinger 25. april, Hamar 3. mai og Elverum 7. juni.

-Alle snakker om bærekraft for tiden, men hva betyr det egentlig i praksis? Begrepet er omtrent like konkret som tåke. Hva betyr egentlig bærekraft, hvordan skal du forholde deg til det og hvordan kan du kommunisere det du driver med? Det er noe av det vi ønsker å belyse med disse frokostseminarene. Forhåpentligvis kan vi bidra til at tåka letter litt for de som kommer på seminaret, sier Robert Bekkesletten.

 

Mette Fossum, Suistainability AS

Skjer mye bra allerede

Den utvandrede Gruejenta Mette Fossum jobber med bærekraft hver dag. Hun er daglig leder og partner i Sustainability AS, som er blant Norges fremste rådgivere innenfor bærekraftig virksomhetsstyring og grønne omstillinger, med unik erfaring fra både politikk og næringsliv. Nå gleder hun seg til å komme hjem noen dager.

-Det blir godt å komme hemmat. Jeg gleder med til å møte bedrifter fra Innlandet. Mange av dem gjør allerede mye riktig i forhold til bærekraft og det finnes mange muligheter til å synliggjøre det de driver med. De har bare ikke sett på saken med de brillene enda, sier Mette Fossum, som har mer enn 15 års ledererfaring innen journalistikk, kommunikasjon, offentlig forvaltning, næringsliv, myndighetskontakt og bærekraftsarbeid.

Mer håndterbart enn mange tror

FN har for lengst innført sine 17 bærekraftmål, og både EU og nasjonale myndigheter strammer grepene omkring bærekraft og alt det innebærer. Ifølge Mette Fossum kommer alle til å bli berørt av dette før eller senere.

-For eksempel har mange banker allerede begynt å spørre hva kundene deres gjør av grønne tiltak. De ber deg også sjekke verdikjeden din. Og hvis du ikke kan svare godt for deg, kan det hende at du får dårligere betingelser enn du ellers ville fått, sier Mette Fossum, som gjerne vil jobbe med lønnsomme bærekraftstrategier for virksomheter i distriktet.

-Det handler om å komme i gang og få ting på plass. Det nytter ikke å tenke at dette går over, for det gjør det ikke. Tvert imot. De som ikke får orden på dette kommer til å gå glipp av mange kommersielle muligheter. Mange steder og på mange områder har bærekraft allerede blitt en ny licence to play, sier Mette Fossum.

-Trøsten får være at arbeid med bærekraft er mer håndterbart enn mange tror.

Ønsker du mer informasjon eller melde deg på et av frokostseminarene, klikk her.

Flere innlegg

Bildet viser Irene, Damian og Tomasz som har blitt nye partnere i Guru Utvikling

Tre nye partnere

-Kjempehyggelig, og veldig overraskende. Det sa leder for leveranseteamet Irene

Ta kontakt med oss

bildet viser en ansatt

Rune Skasberg

Daglig leder

bildet viser en ansatt

Irene M. Skoglund

Leder leveranse