Guru Awards til fotballvideo for Tranemo Workwear

Tranemo Workwear og LSK Kvinner

En minuttlang video med fotballspillende LSK-damer på en byggeplass, iført arbeidsklær og vernesko fra Tranemo Workwear, var det som skulle til for å sikre Guru Awards Q4 til produsenten av vernebekledning.

Det er veldig gøy å få denne annerkjennelsen. Vi jobber temmelig hardt og intenst med et slikt prosjekt, og det betyr litt ekstra å bli stemt frem av kollegene etter en slik jobb. Det er alltid hyggelig med litt positiv oppmerksomhet, sier markedskonsulent Stian Gregersen, som sto for planleggingen og gjennomføringen av videoprosjektet.

Kvinnelige fotballspillere og avansert vernebekledning

Guru Utvikling AS har jobbet med Tranemo Workwear i flere år. Det var under et kundemøte i fjor sommer at ideen dukket opp om å lage en video som kunne vise hvor komfortable og funksjonelle arbeidsklærne til Tranemo er og ikke minst verneskoene tilpasset damer fra ELTEN.

– Vi har sponset kvinnelaget til LSK omtrent siden de startet opp, og det var faktisk de som tok initiativet til å gjøre et felles prosjekt. Kvinnelige fotballspillere og avansert vernebekledning, det måtte da være noe, forteller markedssjef Frank Melbye hos Tranemo Workwear AS.

Vi ville vise frem dugnadsånden og gleden som er innprentet i alle LSK-damene. Moralen er at alle må bidra. Samtidig ønsket vi å vise vår egen satsing på arbeidsklær som er spesielt tilpasset kvinner. Kvinner har tradisjonelt blitt avspist med unisex verneklær, men nå leverer vi en mengde verneklær som både sitter godt, er behagelige å ha på og har god funksjon. Det samme gjelder verneskoene tilpasset damer som vår samarbeidspartner ELTEN produserer.

Fra idé til suksess

Hele prosjektet ble initiert med et fellesmøte på Åråsen sammen med LSK-kvinner og Tranemo, forteller Stian.

– I dette møtet presenterte min kollega Steffen Aaserud og jeg konkrete ideer vi hadde klekket ut på forhånd. Håpet var at en av disse ville slå an. Sammen landet vi på en idé som alle hadde sansen for. Hovedbudskapet i filmen er verdien av hardt arbeid og god lagånd.

– Samtidig var det også viktig å få vist frem Tranemo Workwear sin satsing på arbeidsklær som er spesielt tilpasset kvinner, påpeker Steffen.

På vei hjem fra møtet dro Stian Gregersen innom Lillestrøm for å se om han kunne finne en egnet byggeplass. Det fant han og byggelederen, hos Bundebygg, sa ja til filminnspilling med en gang han fikk høre om planene.

– I tillegg til en god ide, er lokasjon noe av det viktigste for en film. Det er det som skaper uttrykket i filmen, sier Stian Gregersen.

Med idé og lokasjon på plass kunne Stian ta fatt på arbeidet med å utforme et godt storyboard og en plan for gjennomføring av innspillingen.
– Dyktige mennesker i produksjonsteamet og at folk i lokalmiljøet stiller opp, er ofte oppskriften bak et vellykket opptak, forteller han.

En innovativ og viktig sponsor

Det var tre svært profilerte LSK-damer som fikk boltre seg med ball og vernebekledning på byggeplassen denne høstdagen. Dessuten har både Emilie Woldvik, Sophie Roman Haug og Malin Johnsen Brenn lokal tilhørighet, og de stiller gjerne opp for det de omtaler som en «utrolig viktig sponsor».

Det er skikkelig kult å ha en så innovativ sponsor i nærområdet. Tranemo Workwear er veldig viktig for oss. De har sponset oss i mange år, og vært en viktig bidragsyter for oss hele tiden. Vi synes det er gøy og fint å kunne gi litt tilbake til dem, sier Emilie Woldvik, som forteller at LSK-damene fikk være med på hele prosessen med videofilmen.

– Vi ville at filmen skulle vise verdien av hardt arbeid og godt lagarbeid. Det ligger mye hardt arbeid bak det å bli god, uansett om det er snakk om fotball eller andre ting. Det er dette vi håper at folk sitter igjen med når de har sett filmen, sier Woldvik.

Massevis av positive tilbakemeldinger

At damene hadde det gøy under innspillingen, er det liten tvil om. Emilie Woldvik forteller at det ligger en god del prøving og feiling bak den virtuose ballbehandlingen som vises på filmen.

– Vi hadde det skikkelig gøy, og det var litt prøving og feiling før vi fikk til å trikse med verneskoene, ler Woldvik, som nok ikke kommer til å bytte ut Adidas-skoene med det første.

– Tuppeteknikken kan funke, men ellers bør nok vernesko helst brukes til det de er ment for.

Videoen ble publisert, med brask og bram, på alle sosiale medier i begynnelsen av november, og ble ifølge Frank Melbye og Emilie Woldvik svært godt mottatt av kunder og venner av både Tranemo Workwear og Lillestrøm sportsklubb.

Vi fikk massevis av positive tilbakemeldinger, også fra venner og andre som ikke vanligvis følger så godt med på kvinnefotball, sier Woldvik.

Frank Melbye, markedssjef Tranemo Workwear
Frank Melbye, markedssjef Tranemo Workwear

 

Utrolig effektivt og engasjerende

Frank Melbye og Stian Gregersen er fulle av lovord om det gjensidige samarbeidet. Gregersen, som selv har bakgrunn fra filmbransjen, anslår at det gikk med et par uker på å produsere den drøyt minuttlange videoen. Han mener dette er et godt eksempel på hvordan man kan skape gode resultater med relativt enkle midler.

– Det er utrolig hva man kan få til med en god ide og de rette folkene. Video er en utrolig effektiv og engasjerende måte å formidle et budskap på, sier Gregersen, som gjerne vil dele ros og annerkjennelse med alle som har deltatt i produksjonen.

Book gratis videomøte med Guru Utvikling

Flere innlegg

Ta kontakt med oss

bildet viser en ansatt

Rune Skasberg

Daglig leder

bildet viser en ansatt

Irene M. Skoglund

Leder leveranse