Gurusjefen om koronaåret

Rune Skasberg på kontoret

Det er et krevende og utfordrende år som Rune Skasberg nå er i ferd med å legge bak seg. Koronaåret har likevel bydd på mange lyspunkter, oppturer og flere bestenoteringer for Guru Utvikling AS. Men mest av alt ønsker Gurusjefen seg et så koronafritt nytt år som mulig.

 – Med tanke på omsetning og vekst har 2020 vært et godt år for oss. Det så temmelig mørkt ut i mars, men både vi og de fleste av kundene våre klarte å finne en farbar vei ut av uføret. Det er jeg både stolt av og takknemlig for, sier Rune Skasberg.

 

Beundringsverdig pågangsmot

Gurusjefen er full av beundring for pågangsmotet og tilpasningsevnen som det norske folket har vist i løpet av koronapandemien.

– Det var all grunn til å frykte at konsekvensene ville bli mye tøffere da landet ble stengt ned i mars. Det er ingen grunn til å stikke under en stol at det er mange bransjer som sliter fryktelig, og det er selvsagt forferdelig å tenke på hvor mange arbeidsplasser og livsverk som står i fare. Men den kreativiteten og evnen til å finne nye løsninger som store deler av næringslivet har vist de siste månedene, er rett og slett beundringsverdig. Ikke minst vet vi nå at digitale løsninger fungerer. Videomøter er et eksempel. Du slipper både kø og lange avstander, og bortsett fra den menneskelige kontakten, fungerer de like godt og effektivt som tradisjonelle møter, mener Skasberg.

 

Mange lyspunkt

Selv om senvinteren og våren var preget av både hjemmekontor og usikkerhet også hos folkene i Guru Utvikling AS, ble 2020 langt bedre enn det var grunn til å frykte da koronabølgen for alvor slo inn over landet. Etter hvert som hjulene langsomt kom i gang igjen, har lyspunktene stått i kø for Rune Skasberg og kollegene hans.

– Det var ekstremt tungt den første tiden når en ikke visste hva som kom til å skje. Ingen ante noe om konsekvensene, og vi var ikke bare bekymret for hvordan vi selv skulle klare oss, men også for kundene våre. Heldigvis har det gått bra med de fleste av oss, sier Skasberg, som kan fortelle at kundeporteføljen faktisk har vokst i pandemiåret.

– Vi har fått flere nye kunder i 2020, og vi får nå henvendelser fra stadig større aktører. Det betyr så mye for oss at markedet viser oss den annerkjennelsen og tilliten, sier Gurusjefen, som også trekker frem Emilie Tyskeberget og Kaia Martine Håkonsen som store lyspunkt i året som snart er omme.

– Ved siden av jobben klarte Emilie og Kaia å utdanne seg til mediegrafikere i løpet av året. Det står det stor respekt av, og vi er utrolig stolte av jentene våre.

Kaia Håkonsen og Emilie Tyskeberg
Et av mange lyspunkter i 2020 var at Kaia og Emilie er nyutdannede mediegrafikere.

Les mer om våre nyutdannede mediegrafikere ved å klikke her.

Vil bli bedre

Rune Skasberg tror vi kommer til å se antibac i butikkene og serveringsstedene i lang tid fremover, men han synes det er vanskelig å spå hvilke langtidsvirkninger pandemien vil ha både her hjemme og i det internasjonale samfunnet. Men han er sikker på at det vil komme flere nye og kreative løsninger, og at vi ikke har sett alle konsekvensene av koronaen enda.

– Nå kjører de jo ut vaksine i rekordfart, og det går i alle fall an å håpe at det snart blir lys i tunellen. For egen del må jeg si at jeg gleder meg til det blir lov med et godt håndtrykk igjen, sier han, og forteller om lovende fremtidsutsikter for Guru Utvikling AS.

– Vi har fremdeles vekstambisjoner. I disse dager holder vi på å ansette to nye medarbeidere til Oslo-kontoret vårt, og vi har nå et meget godt lag som utfyller hverandre med spisskompetanse av høy kvalitet i alle ledd, sier Rune Skasberg.

– Jeg vil takke alle ansatte og samarbeidspartnere for en solid innsats i året som snart er historie, og ønske alle et riktig godt nytt år.

 

Flere innlegg

Ta kontakt med oss

bildet viser en ansatt

Rune Skasberg

Daglig leder

bildet viser en ansatt

Irene M. Skoglund

Leder leveranse