Mobiltilpasset nettside er veien å gå

bildet viser et stockbilde

En mobiltilpasset nettside er avgjørende for om potensielle kunder finner bedriften din,  liker den, og ikke minst besøker den. 

 Jeg vil gå så langt som å si at en mobilpasset nettside om kort tid vil bli et være eller ikke være for bedrifter.

Av: Robert Bekkesletten

Det holder ikke å bare ha en god nettside, den må bli funnet av målgruppen din og den må ha godt, relevant og interessant innhold. I tillegg er det både smart og nødvendig å bruke Facebook ved siden av.

Er du i en oppstartfase eller om du har mange konkurrenter, er det viktig at nettopp din side er litt bedre enn alle andres. Sørg derfor for at nettsiden din blir funnet gjennom søkemotorer og sosiale medier.

Vi vil ha informasjon her og nå

Vi ser det over alt – mobilen er blitt vår nye PC. Så og si ingen slår på PC’n sin for å søke informasjon lenger – det er for tungvint og vi har ikke tid til å vente til vi kommer hjem. Informasjon søker vi mens vi er i farten. Mobiltelefonen er blitt det raskeste verktøyet for å søke og hente informasjon. Ser vi oss rundt på toget, bussen, i lunsjpausa eller på kafeèn, er jeg sikker på at du vil se at 8 av 10 bruker mobiltelefonen flittig.

Vår erfaring er at de som lykkes med å skape engasjement, er de som bruker sin mobiltilpassede  nettside som landingsside og Facebook som distribusjonskanal eller teaser’n.

Smarttelefonenen overtar

Smarttelefoner og nettbrett får skylden for salgssvikten av PC-er. De siste ti årene har inntoget av smarttelefoner og nettbrett bidratt til at behovet for personlige PC-er har falt markant. Ifølge analysehuset Gartner, gjengitt av E24, falt salget av PC-er på verdensbasis med 6,2 prosent i 2016. Det var da femte året på rad at PC-salget falt dramatisk. Derfor er det viktig, og på tide, at nettsiden din er mobiltilpasset.

Her kan du sjekke om din nettside er mobiltilpasset.

Responsive Web Design

Google, som er den desidert ledende søkemotoren på nett, mener at «responsive web design» er blitt industristandarden. Google vet hva de snakker om, og hva som fungerer.

God brukeropplevelse = godt etterlatt inntrykk

Er det noe vi brukere er opptatt av, så er det brukervennlighet. Er ikke brukervennligheten på plass tror jeg dessverre du bare kan glemme å få nye kunder interessert i bedriften din.

For brukerne er det frustrerende å gå inn på en nettside som ikke er tilpasset for mobil. Det er nesten umulig for en smarttelefonbruker å hente informasjon fra siden.  I stedet for å scrolle nedover siden, må man ofte zoome inn og ut av siden. Brukervennligheten blir ekstremt dårlig og menyer fungerer heller ikke som de skal.

Vi i Guru Utvikling erfarer ofte at bedrifter selv ikke har tid til og tilstrekkelig kompetanse til å bygge en optimal nettside. Ønsker du å fokusere på det du er god på, kan vi i Guru Utvikling hjelpe deg med nettsiden – fra A til Å – til og med innholdet.

Kontakt oss i dag og la oss vise hvordan vi kan mobiltilpasse nettsiden din, skape aktivitet og oppmerksomhet.

Oppgrader til en mobiltilpasset nettside nå! Kontakt oss her.

Flere innlegg

Ta kontakt med oss

bildet viser en ansatt

Rune Skasberg

Daglig leder

bildet viser en ansatt

Irene M. Skoglund

Leder leveranse