Møt den nye lærlingen Celine fra Stange

Celine Myklebust

Livet smiler til Celine Myklebust for tiden, og ungjenta ler hjertelig og godt tilbake. Med fersk lærlingeplass på Kirkenær, kjæreste i Elverum og ny leilighet omtrent midt imellom, kunne tingenes tilstand knapt vært bedre.

 

-Det var faktisk kjæresten min som fant annonsen fra Guru Utvikling. Han mente at dette måtte være midt i blinken for meg. Jeg sendte inn en søknad, og jammen ble jeg ikke innkalt til et intervju. Heldigvis fikk jeg lærlingeplassen, og her er det helt topp å være, sier den blide og sympatiske unge damen.

En equal, om dere skjønner

Hun er bare noen uker ut i sin to år lange lærlingeperiode, men ungjenta fra Stange har allerede funnet seg godt til rette blant sine nye kolleger på kontoret til Guru Utvikling AS på Kirkenær.

-Det er kjempeflott å være her. Veldig hyggelige folk. Det skjønte jeg med en gang jeg kom på intervjuet. Jeg føler at jeg blir inkludert og får lov til å ta ansvar. Det er ingen som står i hjørnet og passer på eller som ser over skulderen min. Jeg føler at jeg får tillit og at de andre betrakter meg som en ressurs, sier den nye lærlingen, som gjerne slår over i engelsk når hun blir ivrig.

-En equal, hvis dere skjønner hva jeg mener.

Språkforvirret i noen år

Hun ler litt når hun forteller at hun har lagt bak seg noen temmelig språkforvirrete år. Det var en lang periode da hun rett og slett foretrakk å uttrykke seg på engelsk, og hun har problemer med å gjøre rede for hvorfor.

-Det er liksom ikke noen god grunn. Kanskje det er faren min. Han har en internasjonal jobb, og han hadde ofte besøk av engelske venner da jeg vokste opp. Kanskje jeg bare hadde lyst til å snakke med dem, sier hun og ler det vekk.

-Nei, jeg vet rett og slett ikke.

Hun rister bestyrtet på hodet når vi lurer på om kundene til Guru Utvikling nå må forberede seg på å snakke engelsk med henne.

-Nei, nei, nei. Jeg er ferdig med det nå.

Utallige filmer på iPad`en

Det er foto og video som er faget til Celine Myklebust. Det er ikke så underlig, for hun har foreviget omgivelsene med iPad´en sin helt siden hun var liten jente. Særlig bergknausen bak familiehytta i Haugesund er behørig dokumentert opp gjennom årene og med søsknene som hovedrolleinnehavere i adskillige kortfilmer. Hun er glad i film, og enda mer i serier «fordi det skjer liksom mer der», som hun uttrykker det, og vel så opptatt av det som skjer bak kameraene enn av handlingen. Det måtte selvsagt bli medielinja på Hamar katedralskole for den unge film- og fotogale unge damen, som også liker å lese spenningsbøker. Og krim. På engelsk, vel å merke. Hun «creeper ut», som hun sier, av norske bøker.

-Favorittserie? Det tror jeg må bli The Office. Musikk? Taylor Swift og Harry Styles. TIX er også bra. Jeg glemte helt at han er norsk.

 

Celine Myklebust og Rune Skasberg
Celine har kommet godt i gang med sin lærlingeperiode hos Guru Utvikling. Her sammen med leder, Rune Skasberg.

Kanskje en master etter hvert

Celine Sunniva Myklebust, som er hennes fulle og hele navn, har allerede vært ute på noen fotooppdrag for Guru Utvikling AS, der hun skal lære så mye hun kan i løpet av de to neste årene. Noen kortfilmer til sosiale medier, en del annonser og annet grafisk arbeid har det også blitt. Alt som hører til faget «innholdsproduksjon», som hun skal opp til fagprøve i om knappe to år. Hvor veien går videre etter det har hun ikke riktig bestemt seg for, men hun har lyst til å ta en bachelor på et eller annet tidspunkt innen et eller annet mediefag. Aller helst reklame. Det kan også bli aktuelt med en master, «men det får vi komme tilbake til», som hun sier. Og om det byr seg en mulighet, kunne hun godt tenke seg å bli værende en stund til på Kirkenær.

-Det hadde vært veldig gøy hvis det åpnet seg en mulighet her på Guru-kontoret, sier hun og smiler bredt.

Viktig på mange måter

Guru Utvikling AS fikk godkjenning som lærebedrift i 2019. Ifølge Utdanning.no er denne godkjenningen et krav for at en virksomhet skal kunne ansette en lærling. Ordningen stiller krav til kapasitet, kompetanse, relevante arbeidsoppgaver som oppfyller målene i læreplanen for lærlingen, og en faglig leder som ivaretar opplæringsansvaret i samsvar med opplæringsloven. Kundekonsulent, mediegrafiker og partner Kaia Holter Håkonsen var blant de første som tok videreutdanning med denne ordningen. Nå skal hun selv sørge for at Celine Myklebust får den faglige oppfølgingen hun trenger.

-Dette har betydning for oss på mange måter, sier daglig leder Rune Skasberg.

-Det er viktig for oss å være i forkant av utviklingen i det vi holder på med og å bidra til å forme den kompetansen vi kommer til å trenge i årene som kommer. Dessuten ønsker vi å være et positivt bidrag i lokalsamfunnet vise for oss selv at vi kan kombinere målrettet opplæring med en ellers travel hverdag og et ønske om alltid å yte vårt beste for kundene våre.

Våre siste saker

Flere innlegg

Ta kontakt med oss

bildet viser en ansatt

Rune Skasberg

Daglig leder

bildet viser en ansatt

Irene M. Skoglund

Leder leveranse