Nestor med påståvilje

bildet viser en ansatt

Da Rune Skasberg og Robert Bekkesletten ba henne beskrive sine beste egenskaper, svarte den unge damen at hun hadde mye påståvilje. Til høsten er det åtte år siden. Det gjør kundekonsulent, mediegrafiker og partner Kaia Martine Holter Håkonsen til den med lengst fartstid i kollegiet til Guru Utvikling AS. Veteranen forteller om en rivende utvikling siden 2015, og er full av lovord om både arbeidsplassen og arbeidsgiveren.

-Det har vært åtte flotte år. Alle folkene jeg har fått blitt kjent med. De her på kontoret, kundene, alle vi samarbeider med. Den voldsomme utviklingen, både for min egen del og for bedriften. Tilliten en blir vist, og de mulighetene jeg har fått. Jeg har verdens beste arbeidsplass, smiler Kaia.

Hva skal jeg bli?

Det er sen torsdag formiddag, og stillere enn vanlig i kontorlokalene til Guru Utvikling AS på Kirkenær. På veggen bak Kaia henger fem bilder i ulike farger med påskrift av verdiene til Guru Utvikling. De er det hun som har laget. Form og farge er noe av det som alltid har interessert den unge damen, som runder 30 to døgn etter selveste nasjonaldagen i år. Men svennebrevet som mediegrafiker er av nyere dato. Det tok mange år før hun fant hun hva hun «skulle bli når hun ble stor», som hun sier.

-Jeg gikk først helsefag på videregående før jeg bestemte meg for å ta et påbyggingsår i allmenfag. Bare sånn i tilfelle jeg skulle få lyst til å ta noen fag på universitetet. Så gikk jeg ett år på reiseliv på Lillehammer før jeg fikk jobben her. Jeg hadde liksom ikke papirer på noen ting, så derfor var det stas at Rune og Robert og de andre her på kontoret la forholdene til rette for meg slik at jeg kunne ta denne grafikerutdanningen ved siden av jobben. Det var stas å få dette svennebrevet, sier Kaia.

Husker jobbintervjuet

Det var bestevenninnen Emilie Tyskeberg som fikk Kaia til å søke jobb hos Guru Utvikling den gang for nesten åtte år siden. Nestoren trekker på smilebåndet når hun forteller om jobbintervjuet som hun fremdeles husker som det skulle vært i går. At hun var temmelig nervøs på forhånd, og at hun slet litt med å finne de rette formuleringene da hun ble bedt om å beskrive seg selv med tre ord. Det var da det berømte «påståvilje» dukket opp.

-Jeg kjente etterpå at det var noe rart. Noe som hadde kommet ut helt feil, men jeg klarte ikke å finne ut hva det var. Så fortalte Emilie hva det var jeg hadde sagt. Hun sa de hadde ledd godt av det, og da måtte jeg bare le av det selv også. Hvis jeg først skulle si noe feil, så kunne det like godt være påståvilje. Jeg har i alle fall hørt etterpå at det stemmer ganske bra, og jobben fikk jeg uansett, ler Kaia.

Et år på Island

Det første halvåret handlet det om salg av abonnementer, og fra forsommeren 2016 begynte hun å selge nettsideløsninger til det lokale næringslivet. Den nyansatte trivdes godt både med kollegene og arbeidsoppgavene, men så traff hun en kjekk mann fra Island. Hun spurte pent om hun kunne få tre måneder permisjon for å bli kjent med hjemlandet til Ragnar, som den unge mannen heter. Det fikk hun. Det nyforelskede paret hadde det så fint på sagaøya, at de tre månedene ble til et helt år.

-Jeg husker godt den telefonsamtalen da jeg måtte ringe til Rune (Skasberg) og spørre pent om jeg kunne få være litt lenger. Han var grei som alltid, og sa at det ikke var noe problem. De er utrolig flinke til å legge forholdene til rette her hos Guru Utvikling, og veldig opptatt at vi som jobber her skal ha det så godt som det bare er mulig.

Mye var annerledes

Da hun kom tilbake fra Island var Guru Digital allerede blitt en suksess, og det var opprettet et eget kundsesenter for å håndtere den stadig økende oppdagsmassen. Der var det behov for den hjemkomne.

-Det var mye som var annerledes da jeg kom tilbake. Det var flere kunder enn før jeg dro, mer å koordinere og mye mer å følge opp. Flere nye kolleger, også. Vi vokser stadig, og det synes jeg er kjempegøy.

Kaia forteller om travle og gode dager, ringelister, møtebookinger, facebook-kampanjer, artikler og andre markedsføringsaktiviteter som hun har hatt ansvaret for. Og første gang hun fikk napp hos en stor kunde.

-De sa bare at ja, dette ville de ha. Enkelt og greit.

Endelig svennebrev

Selv om dagene var gode og livet smilte både på jobb og privat, dukket tanken om et fagbrev opp stadig oftere i hodet til Kaia.

-Jeg gjorde aldri helt ferdig noe som helst da jeg gikk på skolen. Jeg hadde lyst til å ha noe håndfast, et fagbrev i et eller annet, noe å vise til. Jeg hadde ikke lyst til at det skulle slutte her. Men på den annen side hadde jeg jo ikke lyst til å slutte i jobben, heller. Tvert imot.

Etter noen møter og en del orienteringsrunder fant hun ut at mediegrafiker var midt i blinken for henne. Hun fikk umiddelbart full støtte fra ledelsen i Guru Utvikling.

-Rune og Robert sa med en gang at dette er kjempebra!

I ett år kombinerte hun studier og jobb, og på høsten i det første pandemiåret fikk hun det etterlengtede fagbrevet. Nå deler hun tiden omtrent likt mellom grafisk formgivning og kundepleie.

-Jeg synes det er kjempegøy å jobbe med form og farger. Den første store grafiske jobben jeg gjorde var den nye logoen til Veflen Entreprenør AS. Kreativt og kjempespennende, synes jeg.

Partner fra klar himmel

I januar i fjor ble Kaia Martine Holter Håkonsen og Steffen Aaserud tatt inn som partnere i Guru Utvikling AS.

-Dette er en anerkjennelse som de får for utmerket innsats gjennom flere år. Det at Kaia og Steffen nå får partnerskap betyr også at vi skal satse enda mer på dem, både når det gjelder faglig og personlig utvikling, men også med mer ansvar. Vi ønsker å vise at vi satser på våre ansatte. Det er deres kompetanse og innsats som gjør at vi lykkes, sa daglig leder Rune Skasberg den gang.

Det kom «som lyn fra klar himmel», som hun sier for kundekonsulenten og mediegrafikeren.

-Det var stort. Jeg tar det som en tillitserklæring, og som et bevis på at arbeidet man gjør blir satt pris på. Jeg skal i alle fall stå på alt jeg kan for at vi skal bli enda bedre i tiden som kommer.

Ivaretatt på beste måte

Arbeidsgiveren til Kaia har et eget velferdsprogram for sine ansatte som de kaller «Guru Care». En del av dette er medisinsk behandling og oppfølging når det er behov for det. Det fikk den da nyutnevnte partneren behov for i fjor vår.

-Det var ryggen som slo seg vrang. Det var først en runde i februar. Da hadde jeg så sjukt vondt i ryggen at jeg nesten ikke klarte å gå. Så roet det seg litt ned før det slo til for fullt igjen i sommerferien. Hadde det ikke vært for behandlingsforsikringen vi har fått her på jobben, tør jeg nesten ikke tenke på hvordan det hadde gått. Nå fikk jeg behandling med en gang, og ble operert i løpet av noen dager. Etter to måneder var jeg tilbake for fullt på jobben. Jeg har fått veldig god oppfølging, og blir ivaretatt på beste måte, sier kundekonsulent, mediegrafiker og partner Kaia Martine Holter Håkonsen.

Flere innlegg

Ta kontakt med oss

bildet viser en ansatt

Rune Skasberg

Daglig leder

bildet viser en ansatt

Irene M. Skoglund

Leder leveranse