Ronald Jørgensen foretrekker å møte folk ansikt til ansikt

Bildet viser Ronald Jørgensen hos Guru Utvikling

-Det beste med denne jobben er at man lærer så mange bedrifter å kjenne. En møter på så mange forskjellige. I innboksen min nå har jeg mailer fra åtte forskjellige bransjer, og jeg synes det er et privilegium å bli virkelig kjent med kundene. Finne identiteten, det indre livet til de selskapene jeg får jobbe med og hjelpe til med å bringe merkevaren ut til kundene deres. Jeg kan ikke annet enn det her, og jeg er veldig glad for at jeg nå kan gjøre denne jobben her for Guru Utvikling.

Det er en tidlig torsdag formiddag. Ronald Jørgensen er alene på kontoret i Kongsvinger.  Han har opplevd litt av hvert i sin yrkesaktive karriere. Etter å ha hatt andre ting å konsentrere seg om et halvt års tid, var han i vinter klar for å finne seg en ny jobb.

-Timingen var helt perfekt. Jeg kjente Robert (Bekkesletten) ganske godt fra før, så jeg brukte ikke lang tid på å tenke meg om da han ringte og lurte på om jeg ville ta en kopp kaffe med han og Rune (Skasberg). Jeg syntes det de presenterte virket veldig lovende, så her er jeg. Første februar hadde jeg min første arbeidsdag hos Guru Utvikling AS, smiler Ronald Jørgensen.

Lever av å gi gode råd

Det første han gjorde da han hadde fått rigget seg til i de nye lokalene til Guru i Norskogvegen på Kongsvinger var å «ta tak i de nærmeste forbindelsene og fortelle at nå er jeg i gang igjen», som han sier.

-Jeg foretrekker å møte folk ansikt til ansikt. Mail går også an, men telefonmøter har jeg liten tro på. Det er flere enn jeg hadde trodd på forhånd som har tatt kontakt med meg og som nå vil jobbe med oss i Guru, sier mannen som nå kan titulere seg som «seniorrådgiver med særskilt vekt på kommunikasjon og design».

-Vi lever av å gi gode råd, og det er givende og veldig hyggelig at det er så mange som har lyst til å benytte seg av våre tjenester.

Det har blitt noen titalls kundemøter siden den første dagen i februar. Og adskillige kilometer i bil. I morgen skal han til Oslo. Da går mesteparten av dagen. Det er helt greit, synes han, det er store avstander i distriktet vårt. Han kan gjerne ta noen turer til Hamar også, så lenge det er gode kunder der som har lyst på besøk.

Bildet viser Ronald Jørgensen hos Guru Utvikling

Gjelder å få det beste ut av hver dag

Det var kona Anita som sørget for at familien flyttet til Skotterud i 2002. Familien hennes har nemlig røtter i grensetraktene i Eidskog.

-Jeg er født og oppvokst i Horten, men flyktet, som man sa der i byen til Kristiansand da jeg var 20 år.  Der traff jeg Anita, og begynte etter hvert i en grafisk bedrift der jeg hadde ansvaret for å bygge opp en designavdeling og ledet den fram til å vinne en rekke priser, sammen med gode kolleger. I Kristiansand fikk vi to barn som nå er 31 og 28 år.

-Jeg takket ja til stillingen som leder for kommunikasjon og IKT i Eidskog kommune i september 2002. Første mars 2003 begynte jeg hos Gandalf der jeg fikk mange fine år med masse spennende jobber.

Gandalf ble etter hvert en del av kommunikasjonsbyrået Leidar, og fortsatte å være et toneangivende miljø i Kongsvingerregionen. Men Oslofokuset ble stadig sterkere. I slutten av 2019 ble Kongsvingerkontoret lagt ned, og hjemmekontor og pendling ble en større del av hverdagen for Ronald Jørgensen.

-Så kom pandemien, og med det enda mer hjemmekontor. Så da landet åpnet mer opp, hadde jeg bestemt meg for å starte på noe nytt. I det små, med få kolleger og i Kongsvingerområdet.

Resultatet ble det lille, men kompetente kommunikasjonsbyrået «Attme», som holdt til Haugekvartalet i Kongsvinger sentrum.

-Det gikk veldig bra det første driftsåret med et greit overskudd. Da vi kom litt inn i 2023, fikk vi en del sykdom, og det ble riktig å få til en ryddig avslutning på Attme. Med en stor felles innsats fikk vi til dette, og der er jeg stolt av mine tidligere kolleger, sier Ronald Jørgensen.

-Sykdom har minnet meg på at livet er skjørt, og at en aldri kan vite hvor lenge en har det. Det gjelder å få det beste ut av hver eneste dag en får.

Noen må trå til

De to barna har for lengst flyttet hjemmefra, men det betyr ikke at det er stille og rolig i hjemmet på Skotterud av den grunn. Helt siden 2002 har Ronald Jørgensen og familien vært fosterhjem, og de siste årene har de fungert som beredskapshjem for barn og unge som trenger akutt et sted å bo. Denne uken skulle familien tatt imot to unge mennesker. Heldigvis ble det ikke noe av.

-Jeg sier heldigvis, fordi det betyr at den akutte situasjonen har løst seg. Det er ingenting som er bedre enn at barna får bo hjemme i trygge omgivelser. Vi er her i beredskap fordi dette ikke alltid er tilfelle. Det hender at ting ikke er slik de skulle være. Da må noen trå til for å skjerme barna og ungdommen mest mulig. Det er enormt givende, sier Ronald Jørgensen.

Flere innlegg

Ta kontakt med oss

bildet viser en ansatt

Rune Skasberg

Daglig leder

bildet viser en ansatt

Irene M. Skoglund

Leder leveranse