Styreleder i fem spennende år

bildet viser Ole Martin Foss

16. mai 2023 er det fem år siden Ole Martin Foss ble valgt til styreleder for Guru Utvikling AS. Det har vært fem spennende år, mener styrelederen.

-Solid og ambisiøst. Ærlig. Guru Utvikling AS er hel ved, kvalitet hele veien, og aldri noe tull, svarer Ole Martin Foss når vi ber han oppsummere de fem årene han har vært styreleder.

Hvorfor takket du ja til dette vervet?

-Jeg kjente Rune (Skasberg) ganske godt fra før. Jeg visste at han er en dyktig kar som pleier å lykkes med det han driver med. Dessuten følte jeg at jeg hadde noe å bidra med siden jeg selv har startet opp noen virksomheter som har gått bra.

Hvordan er det å være styreleder i et selskap som Guru Utvikling AS?

-Siden det er eierne som sitter på den operative funksjonen i selskapet, har jeg i mye større grad en rådgivende oppgave enn jeg har i andre styresammenhenger. Det blir gjerne litt ensomt på toppen i et selskap som er i vekst, og min rolle er å være en sparringpartner for eierne. Særlig gjelder det spørsmål som har med strategi og økonomi å gjøre.

Hva synes du om utviklingen så langt?

-Det er rett og slett imponerende å bygge opp et så solid firma i Innlandet. Det hadde vært så lettvint og sikkert fristende å flytte til Oslo og ta sjansen der. I stedet har de klart å bygge et velrenommert selskap på Kirkenær, og en brand som jeg vet står sterkt. Vi har vært flinke til å tenke strategisk samtidig som vi har tatt de mulighetene som har dukket opp underveis.

Hva tror du om de neste fem årene?

-Dagens klima med inflasjon og uroligheter gjør det litt vanskelig å spå om fremtiden. Jeg regner med at det blir en litt roligere periode nå. Men om fem år tror jeg at Guru Utvikling AS er to eller tre ganger så store som de er i dag. Det er en kneik de skal over, men når de først har klart det, kommer snøballen til å begynne å rulle for alvor. De er mer enn kapable til å klare det.

Flere innlegg

Ta kontakt med oss

bildet viser en ansatt

Rune Skasberg

Daglig leder

bildet viser en ansatt

Irene M. Skoglund

Leder leveranse